Hälsporrebehandling

Fått en hälsporre?

Idrottsmassage är en mycket beprövad och effektiv metod för att du ska bli fri din hälsporre.

Hos oss får du snabb och effektiv hälsporre behandling. Vi hjälper dig även att ta fram en plan för att slippa framtida problem med hälsporre.

Vi har lång erfarenhet av att effektivt behandla hälsporre vilket garanterar dig en professionell behandling.

Välkommen att Boka Tid för effektiv hälsporre behandling.  072-210 31 32 Adress: Wallingatan 37, Vasastan Stockholm

Hälsporre behandling med Idrottsmassage

Liksom så många andra behandlingar används idrottsmassage ofta i kombination med andra behandlingar, särskilt stretching och tejpning.

Det är sällan man har hälsporre, oftast har man plantar fasciit vilket betyder att det är fästet för fascian under foten som är ömt.

Att behandla din hälsporre (eller plantar fasciit) innebär bland annat att du får massage på dina vadmuskler och under foten, så att de blir mindre stela, målet är att blodcirkulationen skall stimuleras och muskeln blir mer avslappnad.

Avkopplande vadmusklerna minskar belastningen på fascian under foten vilket även lindrar hälsporre. Detsamma med massage av fotsulan, som ger ökad blodcirkulation och hjälper fascian slappna av.

En mycket bra kombination vid hälsporre är manuell behandling i kombination med tejpning för att avlasta fascian. Det ger snabbt resultat då man inte belastar fascian direkt så kan hälsporren snabb ge med sig. För att underlätta läkning rekommenderas ett återbesök för ny tejpning 2-3 dagar efter första besöket.

Förutom klassisk massage, som bör utföras av en professionell och certifierad idrottsmassör, kan du enkelt använda några massage övningar själv.

En metod är att ta en golfboll eller tennisboll och rulla denna under foten. Detta kan enkelt kombineras med skrivbordsarbete. Ett stort antal personer har rapporterat detta som en framgångsrik metod mot hälsporre.

Vi ger dig även hemövning såsom stretchövning eller styrketräning som kan göra hemma eller på jobbet för att du snabbt ska komma till rätta med din hälsporre.

Välkommen att Boka Tid för effektiv hälsporre behandling.  072-210 31 32 Adress: Wallingatan 37, Vasastan Stockholm

© Copyright Idrottsmassagespecialisten