Ländryggsproblem?

Har Du Ont i Ryggen?

Vi Hjälper Dig Snabbt!

Ländryggsproblem kan komma plötsligt t.ex. från felaktigt tungt lyft och det kan komma smygande över en längre tid. Oftast börjar besvären med att man känner sig trött i ländryggen. Ländryggsproblem kan komma av flera olika orsaker och det är viktigt att utreda orsaken så en behandling inte förvärrar problemet. Det är viktigt vid ländryggsproblem att man behandlar hela området och även anslutande muskler för att få besvären att minska.

Ofta behöver man gå igenom ländrygg, säte, baklår och bukmuskelatur för att få hela detta område normaliserat så musklerna samarbetar optimalt.

Boka Tid 072-210 31 32  Adress: Wallingatan 37, Vasastan Stockholm

Ländryggsbesvär är den vanliga enskilda orsaken till sjukskrivning idag. En stor orsak till ländryggsbesvär är dagens ofta stillasittande arbete som skapar en dålig hållning. Även andningen påverkas och man börjar använda sina ytliga muskler vid andningen så dessa blir ömma och spända. Cirkulationen i muskulaturen försämras och tillsammans med minskad träning uppstår en ond cirkel där spänningar och obalanser uppstår med smärta som följd. Vi blir svaga i de musklerna som ska hjälpa oss stabilisera ryggraden vid olika lyft och rörelser. Tänk på att böja knäna och använda benen vid lyft. Försök att lyfta och vrida kroppen så lite som möjligt eftersom vridning med belastning ökar risken för skador.

Vid behandling börjar jag med en anamnes för att reda ut orsaken och debuten av dina ländryggsproblem. Har de kommit vid en viss rörelse? Ökar besvären vid vissa rörelser/positioner? När känns det mest? på morgon, under eller efter ett träningspass? Har du känt dig trött i ländryggen en tid?

Efter anamnesen testar jag muskler och leder och behandlar därefter med massage, idrottsmassage, deep tissue release och postitional release eller andra fasciella tekniker för att få upp optimal muskelaktivering. Vid behov jobbar jag även med stretching i olika former

Det som visat sig vara bästa behandlingen mot återkommande ländryggsmärtor är träning. Efter behandlingen går vi därför igenom ett tränings- och stretchingprogram som du får med dig hem.

© Copyright Idrottsmassagespecialisten