Fått en Idrottsskada?

Har du sträckt en muskel?

Vi hjälper dig snabbt!

En idrottsskada uppstår under idrottande men är det är också detsamma som fysisk aktivitet. Den som är specialiserad på idrottsmassage kan behandla alla sorters skador – även arbetsrelaterade.

Vid en idrottsskada har fibrer i muskeln gått av och det uppstår en blödning i muskeln. det finns två huvudorsaker till skada, belastningsskada som sker över tid och akutskada. Vävnadsskada och blödning ger upphov till en inflammatorisk reaktion som leder till ärrvävnad. Detta innebär att skadad vävnad ersätts med fibrös ärrvävnad som inte är lika elastiskt som frisk vävnad.

Välkommen att Boka Tid 072-210 31 32  Adress: Wallingatan 37, Vasastan Stockholm

Vid en idrottsskada är det viktigt under din återhämtning att påverka cirkulationen i kroppen och även den skadade muskeln så de får ökad cirkulation med näring, syre, läkningshormon och borttransport av slaggämnen. För att hjälpa en idrottsskada att läka optimalt hjälper massage.

Idrottsmassage ökar blodcirkulationen som hjälper till att få bort det levrade blodet och få in nytt blod som kan reparera skadan. Det är hjälper också idrottsskadan i muskeln då ärrbildningen minskar. Har du redan fått ärrvävnad och fortfarande har ont i muskeln även efter en tid kan idrottsmassage hjälpa till att bryta upp ärrvävnaden genom en djupare massage.

Denna behandling av idrottsskada kan göra ganska ont men min erfarenhet är det ger snabbt resultat då man redan efter några få behandlingar får bättre kontakt med muskeln utan smärta.

Innan man behandlar en idrottsskada är det viktigt att redo ut vilka strukturer som har skadats av din idrottsskada så man inte förvärrar idrottsskadan därför är det viktigt att göra en anamnes för att fastställa vad skadan beror på, om man ändrat träningsbelastningen. Kolla eventuella felställningar för att utesluta knä- eller fotledsproblem. Ofta kan stört samarbete mellan muskler bidra till skador. Är en muskeln vid en led svag eller stel påverkar det, många är t.ex. svagare på lårets baksida än framsidan.

Även rörligheten i en led påverkar skaderisken. Både överrörlighet och inskränkt rörlighet ökar risken för skador.

Vävnader och strukturer som skadats och inte har behandlats riskerar att läka ihop med omgivande strukturer , för att undvika detta är idrottsmassage bra.

Det kan också vara biokemiska orsaker som att kroppen inte tillförs optimalt med näring i form av mineraler, vitaminer, antioxidanter, enzymer, aminosyror, etc.

En viktig förebyggande åtgärd för skador är regelbunden massage, den har en oerhörd effektiv återhämtande och skadeförebyggande effekt.

© Copyright Idrottsmassagespecialisten